Bon dia!






Benvinguts al meu bloc. Per començar, vull fer-vos una descripció personal. Em dic Leire i visc a El Masnou, tinc 18 anys i vaig fer el batxillerat social. Estic començant la carrera d'educació infantil i l'he escollit ja que treballo amb nens de 5 a 8 anys fent de professora de violí. En un futur, m'agradaria ser una bona professora amb experiència i amb coneixements.



En aquest bloc publicaré diferents tipus de documents o webs, com per exemple exercicis de l'aula, espais webs, reflexions sobre el propi procés d'aprenentatge, etc.





Gràcies per visitar el bloc































diumenge, 31 d’octubre del 2010

Free software

Els programes dels ordinadors són seqüències d'instruccions que el processador llegeix, interpreta i executa.
El codi font és el conjunt d'instruccions escrites en un llenguatge de programació que un sistema informàtic processa per a executar-les. I, el codi executable és el conjunt d'instruccions bàsiques que l'ordinador interpreta, executa i compleix.

El programari lliure és aquell que garanteix simultàniament quatre llibertats:

-La llibertat d'utilitzar-lo amb qualsevol finalitat.

-La llibertat d'estudiar-lo i adaptar-lo a les nostres necessitats.

-La llibertat de resdistribuir-lo a tercers.

-La llibertat d'introduir-hi millores i fer-les públiqes.

El moviment de programari lliure ha desenvolupat programes com FIREFOX o OPENOFFICE.

En canvi, el programari convencional o privatiu limita la possibilitat de detectar i corregir errades de programació.La classificació d'aquest programari és:

-Programari gratuït (freeware)

Programari que es distribueix de manera gratuïta.

-Programari de prova (shareware)


Programari que es distribueix de forma gratuïta perquè els usuaris el puguin provar amb el compromís de pagar a l'autor/a una quantitat de diners si, passat un cert temps, decideixen comprar-lo.

-Programari comercial

Programes que requereixen un pagament previ per fer-ne ús i disposar d'una llicència comercial.

-Programari de codi obert

Programes que ofereixen la possibilitat d'accedir al codi font i garanteixen el dret a modificar-lo, adaptar-lo, recompilar-lo i difondre’n la versió resultant.




http://www.edu365.cat/eso/muds/tecnologia/programari2/index.htm

dilluns, 25 d’octubre del 2010

Treball audio

A classe de TIC em utilitzat el programa audacity, per a tractar el so.
Primerament, em escollit una cançó i l'hem obert amb el programa audacity.
Seguidament, em retallat la cançó amb una durada d'un minut. Més tard, em aplicat alguns efectes sonors i, en una pista nova, em incorporat una veu d'una persona parlant. Més tard s'ha exportat a mp3 i, per últim, s'ha penjat l'àudio en el programa goear, que ens proporciona un codi embed per tal de poder escoltar la música des d'un reproductor.

dissabte, 23 d’octubre del 2010

Treball de vídeo

Per a treballar el vídeo de Blanquerna em utilitzat el programa Windows Live Movie Maker.
El primer que hem fet ha sigut veure el vídeo de blanquerna que ens ha proporcionat el Jordi. Seguidament, l'hem retallat per tal de que duri un minut. Després, em afegit una cançó del programa Jamendo i li em inclós afectes, animacions i títols. I per últim, em pujat el video al youtube.


Jamendo és la major plataforma de descàrrega de música gratis i legal. La pàgina està disponible en set idiomes y dóna accés al major catàleg de música amb llicència Creative Commons del món.Jamendo pot ser gratis i legal gràcies a l’ús d’aquestes llicències, fan que la difusió i la descàrrega gratis siguin legals.






dijous, 21 d’octubre del 2010

Fotografia

A la classe de GTIC vam parlar sobre l'imatge digital a partir de GIMP, programa del tractament de l'imatge.

Vàrem escollir una imatge:






La vam escalar, és a dir, reduir píxels de la imatge.


Seguidament vàrem retallar la imatge, qualsevol fragment.

 
I per finalitzar, vam triar un objecte de la imatge original per a borrar-la, per tant, clonar.





Teniu clar quin objecte he clonat en aquesta imatge?

dijous, 14 d’octubre del 2010

Presentació de COED





És una noia jove de 18 anys, baixa i prima que viu a Mora d’Ebre i té un germà, Enric. Té la cara esblanqueïda, un cabell obscur i llarg i uns grans i marrons ulls que destaquen en el seu rostre. El seu nas és punxegut i xat, i el que més impacta de la seva cara és el somriure tan gran i animat que té.

Sempre porta, i ara més perquè fa fresqueta, un mocador, i si pot ser de color verd ja que és el seu color preferit. També li agrada vestir-se molt amb faldilles i vestits.

Cal emfatitzar que és un noia bromista i xerraire, i això va ser el primer que em va sobtar d’ella, perquè la primera vegada que vam parlar semblava tímida i poc extravertida, no obstant, m’equivocava. Sempre té un somriure a la cara quan més el necessites. A més a més, és ordenada i polida, ho a de tenir tot controlat.

Des de petita li agradat molt pintar, sempre ha sigut el seu hobbie, però ara ja no té tant de temps per a practicar-ho. Així mateix, li apassiona el cinema, sobretot les pel•lícules d’intriga com El Orfanato. Li agraden els gossos i per això en té una anomenada Jara, es tracta d’una gossa de la raça biggel, d’un any. També li agrada la música i entre els seus grups favorits destaca El canto del loco. Per altra banda, no suporta la fruita ni l’esport. I li fan fàstic les aranyes, no pot ni parlar d’elles.


Per últim, vull explicar-vos per què va escollir estudiar el grau d’educació infantil. Quan era petita cuidava del seu germà i en ocasions dels fills dels amics dels seus pares. El fet de tenir contacte amb nens petits li va animar a treballar de cangur i més tard va triar aquesta carrera per a aprofundir i tenir més coneixements del tracte cap als infants.


Aquest és el perfil d’una de les vostres companyes de classe, qui és?

dimecres, 6 d’octubre del 2010

Lletra inventada (3 i 3 i 3)


Sóc la Lei-re de mas-nou, ies-tic a blan-quer-na,
es-tu-di-o in-fan-til amb vui-tan-taa-lum-nes,
sóc ner-vio-saho re-co-nec, però tam-bé a-ma-ble,
sóc xer-rai-reho re-co-nec, però molt a-gra-da-ble.