Bon dia!






Benvinguts al meu bloc. Per començar, vull fer-vos una descripció personal. Em dic Leire i visc a El Masnou, tinc 18 anys i vaig fer el batxillerat social. Estic començant la carrera d'educació infantil i l'he escollit ja que treballo amb nens de 5 a 8 anys fent de professora de violí. En un futur, m'agradaria ser una bona professora amb experiència i amb coneixements.



En aquest bloc publicaré diferents tipus de documents o webs, com per exemple exercicis de l'aula, espais webs, reflexions sobre el propi procés d'aprenentatge, etc.





Gràcies per visitar el bloc































dijous, 30 de desembre del 2010

Video i educación, capítol 1

Hi ha un sistema visual i auditiu: el visual hi destaca més que no pas el verbal i hi faciliten la comunicació. Per tant és molt recomanable en els àmbits educatius.
  La diferència entre aquests dos és que el verbal es raona, i l'audiovisual són emocions, la raó analitza, en canvi, l'emoció ens impulsa, ens implica personalment. Tot i així, els dos transmeten idees i permeten comunicar-nos.

Per tant, el llenguatge audiovisual és aquell que comunica les idees a través de les emocions, comunicar les intencions en el mateix acte de suscitar emocions.

En el llibre de Video i educación mostra els dos hemisferis cerebrals.
                                                                      

- Hemisferi esquerra: Controla la part dreta del cos, radiquen àrees com ara la lectura, l'escriptura, el càlcul i la classificació. En general, funcions lligades al llenguatge i l'abstracció. Aquest hemisferi és l’analític, dominant i actiu.
Un exemple d’aquest és la breu història de Catalunya, vídeo individual per a aprofundir i remarcar aspectes de la lliçó, per aprendre dades.

- Hemisferi dret: Controla la part esquerra del cos i reconeix els rostres, la distinció, recorda formes i reconstrueix mentalment els conjunts a partir de fragments. En general, funcions no verbals. Aquest hemisferi és l’emocional, el creatiu i el sintètic.
Un exemple d’aquest és Dinner for two, vídeo motivador amb música per tal d’ajudar al relat.

Google docs

El Google docs és un programa online que permet crear diversos documents de text, formularis i fulls de càlcul. A més, aquesta eina permet que qualsevol fitxer pugui ser compartit amb altres usuaris del servei que indiquem, i poden editar-lo de manera col•laborativa.
Nosaltres, primerament, vàrem crear un document de word.



https://docs.google.com/document/edit?id=1GO0dFNAz70tN786-dSHbJqwSWWzcE8LlrDaR40AK9ac&hl=ca#

La segona activitat que vam realizar va ser un power point.



https://docs.google.com/present/view?id=dgjb7fjm_0vbs5vtfv&revision=_latest&start=0&theme=grass&cwj=true

I la tercera activitat que vàrem fer va ser formulari.

dimecres, 29 de desembre del 2010

Què sabem de la wikipedia?


        La wikipedia és una enciclopèdia lliure on es pot escriure, modificar i rectificar la diversa informació que hi ha.

-Els articles de la wikipedia són iguals en tots els idiomes? 
No, ja que la informació està distribuïda de diferent manera, hi ha més informació en alguns idiomes que en altres i ho expliquen de diverses maneres. Ho hem comprovat entrant a la wikipedia i buscant informació sobre el Papa Benedictus. Depenent de l’idioma la informació està redactada de forma diferent.

-Qui crea aquests articles?
Tothom qui té l’oportunitat de tenir Internet ja que poden accedir-hi per escriure, modificar o només llegir els articles.

- Com estan escrits els articles?
Tots els articles tenen la mateixa estructura ja que al llibre d’estil explica com s’ha d’escriure un article: una breu introducció, una taula de continguts i, per últim, referències i links d'altres pàgines webs. Les referències són molt adequades per a donar i aportar fiabilitat als usuaris.

- Ens hem de creure tot el que apareix en les wikipèdies?
Hem de tenir clar que tothom és capaç de modificar la informació de la wikipedia, per tant, pot haver-hi informació falsa. Sempre hem d’observar quines referències dóna l’autor. També cal mirar si la informació de les pàgines web són fiables com una revista, premsa, etc.

La neutralitat cal tenir-la present a l’hora de modificar articles o escriure’n per tal de no condicionar als usuaris.

Wikispaces

Un Wiki és un lloc web col·laboratiu que permet una crear i editar fàcilment des del navegador pels usuaris. Amb aquest els usuaris poden crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d’una pàgina web, de forma interactiva.
Cal destacar que un dels wikis més coneguts és wikipedia.

Les característiques que presenta el wiki són, primerament, que és una gran motivació pels alumnes i professors, ja que els hi permet innovar en activitats; potencia el voluntariat de l'alumne; promou la comunicació entre l'alumnat, professors, família, amics, etc.; és senzill d'utilitzar tant pels alumnes com pels professors; és una nova manera d’aprendre, ja que tothom pot observar les publicacions dels altres usuaris; i permeten múltiples editors, però amb un control regulat. 


dimarts, 28 de desembre del 2010

Recursos d'internet

Delicious: és una web de servei de gestió d'adreces d'interès socials. Permet pujar a la xarxa les adreces d'interès de manera que són consultables a través d'Internet i no només en local. També facilita la categorització amb etiquetes (paraules clau) fet que agilitza la localització. Inclús es poden compartir amb altres usuaris del servei i així conèixer qui ha desat un determinat enllaç.

http://www.delicious.com/

iGoogle: és una pàgina de Google personalitzada, en el qual es poden afegir notícies, fotografies, etc. i altres des de la web personal.

http://www.google.es/ig

Dropbox: és un disc dur online i gratuït, i té una capacitat de 2G. El servei permet, als usuaris, emmagatzemar i sincronitzar arxius en línia i entre ordinadors, i compartir arxius i carpetes amb altres.

http://www.dropbox.com/ 


Mozilla Firefox: és un navegador web lliure desenvolupat pel projecte Mozilla. Ofereix millors presentacions i més segures que el navegador Internet Explorer. Firefox és un navegador multiplataforma i està disponible en diverses versions de Microsoft Windows, Mac OS X, Linux i altres sistemes basats en Unix.


Gmail: és un servei gratuït de correu electrònic de Google. Aquesta facilita la cerca de missatges i, a més, inclou més de 5 GB d’espai d’emmagatzemament.

https://mail.google.com

Què entenem per bloc?

Un bloc és un lloc web on el creador actualitza periòdicament qualsevol informació acompanyat d’imatges o vídeos. Aquesta informació queda organitzada per orde cronològic del mes recent al mes antic.

El bloc és fàcil de crear i administrar, i permet que els lectors puguin comentar els articles penjats.

Per a crear un bloc cal paciència i temps ja que amb aquest es necessita pensar, escriure, compartir i participar per tal de transmetre idees i opinions.

En el bloc educatiu trobem diferents tipus, en funció de la utilitat i els objectius que es fixin:

- Bloc de centre (revistes digitals). Els alumnes poden publicar treballs fets a classe.

- Bloc d’aula

     · Professor. L' objectiu d'aquest és proporcionar informació, mostrar enllaços d'interès, activitats... als alumnes.

     · Alumne. L' objectiu d'aquest és realitzar tasques proposades pel professor en el seu bloc d'aula. A partir d'aquí, l'alumne pot mostrar i penjar treballs, i desenvolupar temes variats.

     · Professor-alumne (bloc de gestió compartida) Aquest serveix per a que els alumnes publiquin activitats de l'aula i és ideal per a realitzar treballs d'investigació, revista de classe,etc.

- Bloc de professor/a (individual). Destinats a comunicar i compartir reflexions, metodologies...

- Bloc destinats a cursos de TIC i a seminaris, per a estar al dia, incorporar nous procediments, etc.


Per a crear el teu bloc personal amb Blogger fes un clic aquí.