Bon dia!






Benvinguts al meu bloc. Per començar, vull fer-vos una descripció personal. Em dic Leire i visc a El Masnou, tinc 18 anys i vaig fer el batxillerat social. Estic començant la carrera d'educació infantil i l'he escollit ja que treballo amb nens de 5 a 8 anys fent de professora de violí. En un futur, m'agradaria ser una bona professora amb experiència i amb coneixements.



En aquest bloc publicaré diferents tipus de documents o webs, com per exemple exercicis de l'aula, espais webs, reflexions sobre el propi procés d'aprenentatge, etc.





Gràcies per visitar el bloc































dimecres, 29 de desembre del 2010

Què sabem de la wikipedia?


        La wikipedia és una enciclopèdia lliure on es pot escriure, modificar i rectificar la diversa informació que hi ha.

-Els articles de la wikipedia són iguals en tots els idiomes? 
No, ja que la informació està distribuïda de diferent manera, hi ha més informació en alguns idiomes que en altres i ho expliquen de diverses maneres. Ho hem comprovat entrant a la wikipedia i buscant informació sobre el Papa Benedictus. Depenent de l’idioma la informació està redactada de forma diferent.

-Qui crea aquests articles?
Tothom qui té l’oportunitat de tenir Internet ja que poden accedir-hi per escriure, modificar o només llegir els articles.

- Com estan escrits els articles?
Tots els articles tenen la mateixa estructura ja que al llibre d’estil explica com s’ha d’escriure un article: una breu introducció, una taula de continguts i, per últim, referències i links d'altres pàgines webs. Les referències són molt adequades per a donar i aportar fiabilitat als usuaris.

- Ens hem de creure tot el que apareix en les wikipèdies?
Hem de tenir clar que tothom és capaç de modificar la informació de la wikipedia, per tant, pot haver-hi informació falsa. Sempre hem d’observar quines referències dóna l’autor. També cal mirar si la informació de les pàgines web són fiables com una revista, premsa, etc.

La neutralitat cal tenir-la present a l’hora de modificar articles o escriure’n per tal de no condicionar als usuaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada